Ρυτίδες χαλάρωσης

Ρυτίδες χαλάρωσης

54

Η χαλάρωση βασικά αποτελεί φυσιολογική εξέλιξη κάθε νεανικού δέρματος ή πρόωρη ανωμαλία αυτού και οφείλεται στις εξής αιτίες:

Α. Σε μείωση της συσταλτικότητας των ελαστικών ινών του δέρματος κολλαγόνο και ελαστίνη.

Β. Σε αφυδάτωση των βαθύτερων στρωμάτων του ιδίως δέρματος, του υποδόριου λίπους και ακόμη των βαθύτερων ιστών.

Γ. Σε αλόγιστη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία.

Δ. Σε συχνή αυξομείωση βάρους.

Η κύρια αιτία της χαλάρωσης του δέρματος είναι η μείωση της παραγωγής του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Το Κολλαγόνο είναι μια αδιάλυτη, ινώδης πρωτεΐνη, που ισοδυναμεί με το ένα τέταρτο της συνολικής πρωτεΐνης που υπάρχει στο σώμα μας. Είναι το βασικότερο συστατικό του συνδετικού ιστού του οργανισμού και είναι υπεύθυνο για το σφιχτό δέρμα, την ελαστικότητα, την σωστή υγρασία και την συνεχή ανανέωση των κυττάρων του δέρματος.

53   55

Το κολλαγόνο παράγεται στο σώμα και βρίσκεται στο χόριο ή ιδίως δέρμα και στο υποδόριο στρώμα του δέρματος. Ο συνδετικός ιστός συνδέει και στηρίζει άλλους σωματικούς ιστούς όπως το δέρμα. Όλη η επιφάνεια κάτω από το δέρμα μας αποτελείται από συνδετικό ιστό.

Η πιο σημαντική βιταμίνη που είναι και το βασικότερο δομικό στοιχείο με το οποίο κτίζεται το κολλαγόνο είναι η βιταμίνη C.

Σπουδαίο ρόλο για τη παραγωγή του κολλαγόνου στο σώμα μας παίζει η διατροφή πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, ένζυμα, συνένζυμα και αμινοξέα και μάλιστα στην φυσική τους μορφή.

Όταν η ποσότητα και η ποιότητα του κολλαγόνου στον συνδετικό ιστό μειώνεται, τότε κατά περιοχές σχηματίζονται χάσματα. Αυτά τα χάσματα γίνονται ορατά αρχικά σαν χαλάρωση που καταλήγει σε πτυχές και ρυτίδες.

Η ελαστίνη είναι μία πρωτεΐνη που υπάρχει στο δέρμα και σε άλλους ιστούς που για την λειτουργία τους απαιτείται ελαστικότητα. Το μόριο της ελαστίνης αυξομειώνεται σε μήκος, καθώς έχει ελαστικές ιδιότητες. Η μείωση της ποσότητάς της στο δέρμα προκαλεί χαλάρωση. Προσελκύει μόρια νερού και για αυτό χρησιμοποιείται σε καλλυντικά για ενυδάτωση.

Όσο μειώνονται το κολλαγόνο και η ελαστίνη του δέρματος, επηρεάζεται η τονικότητά του, χάνεται η ελαστικότητά του και εμφανίζονται οι ρυτίδες και λεπτές γραμμές.

Στη μείωση του κολλαγόνου και της ελαστίνης συμβάλλει το ηλιακό φως και κυρίως οι ακτίνες UVA, που διεισδύουν βαθιά στο δέρμα και καταστέλλουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Ένα ποσοστό περίπου 20% των UVA που εισχωρεί στο δέρμα ευθύνεται για την καταστροφή των τριχοειδών αγγείων, των ινοβλαστών, των πρωτεϊνών και των κυττάρων του δέρματος. Σαν αποτέλεσμα η επιδερμίδα χάνει την υποστηρικτική της στιβάδα και χαλαρώνει.

Παράλληλα με τη χαλάρωση του δέρματος συνυπάρχει και χαλάρωση των μυών, κάτω από το δέρμα. Η μυϊκή χαλάρωση συμπαρασύρει το δέρμα και έχουμε και τη δερματική χαλάρωση. Ειδικά στο πρόσωπο και λαιμό αλλάζει το «οβάλ» του προσώπου, εμφανίζονται οι ρινοπαρειακές αύλακες (βαθιές ρυτίδες) δίπλα στη μύτη και στις γωνίες του στόματος  και το διπλοσάγονο κάνει την εμφάνισή του.                                            

Έτσι παρατηρείται μια χαλάρωση και πτυχές στα ακόλουθα σημεία:

 • Πτώση του άνω και κάτω βλεφάρου και δημιουργία “σακούλας” κάτω από τα μάτια και επάνω στις σακούλες ψιλές ρυτίδες

56  57

 • Πτώση της μύτης

58

 •  Πτώση στις έξω γωνίες του κάτω χείλους με μικρές ρυτίδες

59  60

 •  Χαλάει το οβάλ του προσώπου (κρέμασμα) 

  61  62

 •  Τα μάγουλα πέφτουν προς τα κάτω

   63

 •  Τα μπράτσα πέφτουν και γίνονται πλαδαρά

  64

 • Το στήθος παίρνει όψη μαραμένη (δερματικά)

66  65

 •  Οι μηροί γίνονται πλαδαροί και οι γάμπες κρεμούν προς τα κάτω

67

Αντιμετώπιση ρυτίδων χαλάρωσης

Συστήνουμε:

α. ισορροπημένη διατροφήπου παρέχει στο δέρμα ένα πλήρες φάσμα θρεπτικών ουσιών με βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, ένζυμα, συνένζυμα και αμινοξέα απαραίτητες για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης 

β. διακοπή καπνίσματος

γ. υγιεινή ζωή

δ. καθημερινή περιποίηση του δέρματος στο πρόσωπο και σώμα στο σπίτι και μερικές συνεδρίες στα κέντρα Αισθητικής, με στόχο τη βαθιά  ενυδάτωση, την ανάπλαση με την αύξηση της έκκρισης του κολλαγόνου και της ελαστίνης του δέρματος και τη καλή αιματική κυκλοφορία που θα έχουν σαν αποτέλεσμα την υδάτωση, τη καλή θρέψη, λειτουργία, οξυγόνωση αναδόμηση και αναζωογόνηση του δέρματος.

Ακόμη επιβάλλεται η αποκατάσταση του μυϊκού τόνου, η σύσφιξη και η ανόρθωση των μυών του προσώπου, του λαιμού και του σώματος, που σε συνδυασμό με την αποκατάσταση του δέρματος δίνουν εγγυημένα το καλύτερο αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση των ρυτίδων χαλάρωσης.

Η αντηλιακή προστασία δεν πρέπει να αγνοείται χειμώνα – καλοκαίρι, γιατί το ηλιακό φώς και ειδικά οι ακτίνες UVA διεισδύουν βαθιά στο δέρμα καταστέλλοντας τη παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα την χαλάρωση του δέρματος, τη καταστροφή των τριχοειδών αγγείων, των ινοβλαστών, αλλά και των κυττάρων και πρωτεϊνών του δέρματος.

Μέθοδοι αντιμετώπισης στα Εργαστήρια Αισθητικής

Στα Εργαστήρια Αισθητικής οι ρυτίδες χαλάρωσης και η χαλάρωση του δέρματος αντιμετωπίζονται με διάφορες μεθόδους που έχουν στόχο όλες να αποκαταστήσουν το μυϊκό τόνο, να διεγείρουν τη παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης, αλλά και τη διείσδυση ουσιών στο δέρμα επίσης με διάφορες μεθόδους και αναλυτικά είναι:

 • Η χρήση γαλβανο-φαραδικών με ανόρθωση ρευμάτων – Ηλεκτρονικό μυικό Lifting, που έχουν ισχυρή ένδειξη για μυϊκή ενδυνάμωση, σύσφιξη και ανόρθωση των μυών του προσώπου λαιμού και τραχήλου προσφέρει καταπληκτικά αποτελέσματα στις ρυτίδες χαλάρωσης στο πρόσωπο λαιμό και ντεκολτέ.
 • Η θέρμανση του δέρματος προκαλεί άμεσα αποτελέσματα στην δομή των κολλαγόνων ινών του δέρματος με την διέγερση της γένεσης νέου κολλαγόνου. Η παραγωγή του νέου και αναδομημένου κολλαγόνου συσφίγγει το δέρμα και δημιουργεί νεανική εμφάνιση. Τα αποτελέσματα των αλλαγών αυτών στο κολλαγόνο είναι η σύσφιξη του δέρματος και επιτυγχάνεται με τη θερμοθεραπεία που διακρίνεται σε δύο είδη:

                1. την επιφανειακή θερμοθεραπεία με  θερμά επιθέματα ή θερμομάσκες

                2. την εν τω βάθει θερμοθεραπεία υπέρηχος:

                    – φωνοφόρεση: διείσδυση συσφικτικών σκευασμάτων και βιταμινών

                          – ραδιοσυχνότητες: διέγερση παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης του δέρματος.

 • Το ενδοδερμικό μασάζ – “μικρο-μασσάζ”με υπέρηχο χαμηλής έντασης σε συνδυασμό με επιστημονικά παρασκευασμένες ουσίες, αποδείχθηκε ότι είναι πολύ ασφαλής και πολύ αποτελεσματική μη επεμβατική μέθοδος ανανέωσης του δέρματος. Προσφέρει λάμψη, σύσφιξη, λείανση ρυτίδων, αποκατάσταση ελαστικότητας του δέρματος στο πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ, περιοχή ματιών και στο περίγραμμα προσώπου, αποβολή λεμφικών υγρών και διέγερση της μικροκυκλοφορίας με αποτέλεσμα την καλύτερη θρέψη, οξυγόνωση και ανάπλαση του δερματικού ιστού. 
 • Η εφαρμογή μασάζ λεμφικού ή πιεσοθεραπείας θρέφει και ανανεώνει το δέρμα στο πρόσωπο και σώμα, ενώ αποτοξινώνει και εξυγιάνει το μεσοκυττάριο υγρό που απαλλάσσεται από τα άχρηστα κατάλοιπα.
 • Αντιγηραντικές – αντιοξειδωτικές – συσφικτικές θεραπείες δέρματος δίνουν άριστα αποτελέσματα και στοχεύουν στην ανάπλαση, αναζωογόνηση, τόνωση, αναδόμηση, θρέψη, σύσφιξη  και σταθεροποίηση της επιδερμίδας  
 • Η φωτοθεραπεία γίνεται με ειδικά SOFTLASER, τα οποία με την δράση τους απαλύνουν τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες, χωρίς να προκαλούν βλάβες στο δέρμα ενώ διεγείρουν τους ινοβλάστες και τη παραγωγή  κολλαγόνου και ελαστίνης.
 • Η Eνέσιμη Μεσοθεραπεία είναι μία μέθοδος κατά την οποία διοχετεύονται με μικρο-ενέσεις, μικρές ποσότητες ουσιών σε ορισμένο σημείο του δέρματος. Με τη μέθοδο αυτή εμπλουτίζεται το χόριο, το μεσαίο στρώμα του δέρματος, με βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες, μέταλλα, ένζυμα, αμινοξέα και υαλουρονικό οξύ, τα οποία τρέφουν το δέρμα και το αναζωογονούν. Επίσης προωθεί την παραγωγή κολλαγόνου κι ελαστίνης, αυξάνει το μεταβολισμό και συσφίγγει το δέρμα. Το δέρμα εμφανίζεται  πιο σφιχτό, ελαστικό, λαμπερό, νεανικό και ακτινοβόλο. Η μόνη ανεπιθύμητη ενέργεια είναι εκχυμώσεις (μελανιές) από τα τσιμπήματα της βελόνας, που υποχωρούν σε μία εβδομάδα.

                  Αντενδείξεις για τη θεραπεία αυτή αποτελούν τα καρδιαγγειακά νοσήματα, η ύπαρξη βηματοδότη ή άλλων μεταλλικών προθέσεων π.χ σπιράλ, ορθοπεδικές μεταλλικές προθέσεις, αυτοάνοσα νοσήματα, θυρεοειδίτιδα Ηashimoto, σακχαρώδης διαβήτης, τοπικές φλεγμονές, εγκυμοσύνη και  θηλασμός.

 • Η μη ενέσιμη μεσοθεραπεία με μικρορεύματα, είναι ένα βελτιωμένο σύστημα διαδερμικής μεταφοράς μικροποσοτήτων δραστικών ουσιών. Η μη ενέσιμη μεσοθεραπεία είναι μια νέα, ανώδυνη τεχνική που καταργεί τη χρήση της βελόνας. Εξασφαλίζει ικανοποιητικά αποτελέσματα κατά των ρυτίδων χαλάρωσης και χαλαρού δέρματος, βελτιώνει το σφρίγος και τον τόνο του δέρματος, ενώ ταυτόχρονα θρέφει και αναζωογονεί το δέρμα.

Αντενδείξειςγια τη θεραπεία αυτή αποτελούν: τα καρδιαγγειακά νοσήματα, η ύπαρξη βηματοδότη ή άλλων μεταλλικών προθέσεων, αυτοάνοσα νοσήματα, θυρεοειδίτιδα Ηashimoto, σακχαρώδης διαβήτης, τοπικές φλεγμονές, η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός.

 

 

Στο Face & BodyDaySpa αντιμετωπίζουμε υπεύθυνα και με επιστημονικό τρόπο τις ρυτίδες χαλάρωσης με τις εξής ειδικές περιποιήσεις και συνδυασμό θεραπειών ανάλογα με την κάθε περίπτωση και ποιότητα του δέρματος στο πρόσωπο και στο σώμα, με συστατικά στα προϊόντα που χρησιμοποιούνται όπως: Avena sativa (Οat) Kernel Extract, Saccharomyces/Xylinum Black Tea Ferment Extrait Kombuchka*, PalmitoylOligopeptideComplex: BiopeptideEL*, OysterShellExtract (Ostrea), MarineActiveComplex, MarineActive:PelvetiaCanaliculataExtract, DNAGelComplex, RevitalizingMarineActive: PlanktonExtract, MarineCollagenComplex, ChitosanComplex, MineralSaltsAqueousextract, MacadamiaTernifoliaSeedOilPeg-8 Esters, Sweet AlmondOil (PrunusDulcis), Grapeseedoil(VitisVinifera), TriticumVulgare (Wheat) GermOil, SheaButter (Butyrospermumparkii), Allantoin, ActiveComplex, GlycoproteinsComplex, TocopherylAcetatevitaminE, ΗyaluronicAcidComplex, MalicAcid, Taurine.

 

Στο πρόσωπο:

1.    ΜΙΚΡΟ-ΔΕΡΜΟΑΠΟΞΕΣΗ-ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ-ΜΑΤΙΩΝ-ΛΑΙΜΟΥ-ΝΤΕΚΟΛΤΕ

2.    ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΣΥΣΦΙΞΗΣ – ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ

3.    ΟΞΕΑ ΦΡΟΥΤΩΝ (ΑΛΦΑ-ΥΔΡΟΞΥ-ΟΞΕΑ) ΓΙΑ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ ΜΕ ΓΛΥΚΟΛΙΚΟ ΟΞΥ

4.    ΚΥΤΤΑΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ FLASH LIFTING

5.    ΤΡΟΦΟΤΟΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ THERMO

6.    ΕΝΔΟΔΕΡΜΙΚΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΑΜΠΟΥΛΑΣ AQUATONALEANTIAGINGCONCENTRATEΜΕ ΥΠΕΡΗΧΟ ΓΙΑ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ-ΣΥΣΦΙΞΗ-ΑΝΤΙΡΥΤΙΔΙΚΗ & ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

7.    ΒΑΘΙΑ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

8.    ΒΙΤΑΜΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΛΑΙΜΟΥ ΝΤΕΚΟΛΤΕ ΜΕ ΥΠΕΡΗΧΟ 3ης ΓΕΝΙΑΣ & ΙΟΝΤΟΦΟΡΕΣΗ

9.    HOT CHOCOLATE ANTI AGING FACIAL TREATMENT

10     HOT & COLD STONES FACIAL Spa MASSAGE

11     ΕΝΔΟΔΕΡΜΙΚΟ ΜΑΣΑΖ ΡΥΤΙΔΩΝ ME ΥΠΕΡΗΧΟ & ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ-ΣΥΣΦΙΞΗΣ-ΤΟΝΩΣΗΣ-ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ

12     ΜΑΣΑΖ ΠΡΟΣΩΠΟΥ-ΜΑΤΙΩΝ-ΛΑΙΜΟΥ-ΝΤΕΚΟΛΤΕ ΜΕ ΤΟΝΩΤΙΚΑ-ΑΝΑΠΛΑΣΤΙΚΑ-ΣΥΣΦΙΚΤΙΚΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

13     ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΥΙΚΟ LIFTING ΠΡΟΣΩΠΟΥ-ΜΑΤΙΩΝ-ΛΑΙΜΟΥ – FACIALBUILTUP

 

Στο σώμα:

1.ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΛΙΠΟΛΥΣΗ-ΑΝΟΡΘΩΣΗ: ΣΤΗΘΟΥΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ-ΠΟΔΙΩΝ & ΜΠΡΑΤΣΩΝ

2.ΕΝΔΟΔΕΡΜΙΚΗ ΔΙΕΙΣΔΗΣΗ ΑΜΠΟΥΛΑΣ ΜΕ YΠΕΡΗΧΟ ΓΙΑ ΛΙΠΟΛΥΣΗ-ΑΝΑΠΛΑΣΗ-ΣΥΣΦΙΞΗ-ΛΕΥΚΑΝΣΗ

3.ΜΙΚΡΟ-ΔΕΡΜΟΑΠΟΞΕΣΗ-ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΝΤΕΚΟΛΤΕ-ΠΛΑΤΗΣ-ΚΟΙΛΙΑΣ

4. ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΚΥΤΤΑΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ FLASHLIFTING ΓΙΑ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ-ΑΝΑΠΛΑΣΗ & ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΓΗΡΑΣΜΟΥ 5 ΕΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΟΥ: ΣΤΗΘΟΥΣ-ΚΟΙΛΙΑΣ-ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΕΡΜΑ ΜΠΡΑΤΣΩΝ-ΜΗΡΩΝ 

5.HOT CHOCOLATE FULL BODY Spa TREATMENT

6.ΘΑΛΑΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ-ΛΑΣΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

7.ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑΤΟΣ-ΣΥΣΦΙΞΗΣ & ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΛΙΠΟΛΥΣΗ-ΑΝΟΡΘΩΣΗ-SALTFREESEAWATER

8.ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ-ΣΥΣΦΙΞΗΣ & ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΛΙΠΟΛΥΣΗ-ΑΝΟΡΘΩΣΗ-SALTFREESEAWATER

9.ΣΤΗΘΟΥΣ-ΑΝΟΡΘΩΣΗ-ΣΥΣΦΙΞΗ-ΤΟΝΩΣΗ-ΔΙΕΓΕΡΣΗ-ΑΝΑΠΛΑΣΗΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΙΛΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΟΚΕΤΟ & ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΛΙΠΟΛΥΣΗ-ΑΝΟΡΘΩΣΗ-ΣΥΣΦΙΞΗ

 

Στο σπίτι συστήνουμε μιμο-γυμναστική και ειδικά προϊόντα περιποίησης των Εργαστηρίων AQUATONALEτων σειρών SkinCareEssentials, CellularRenewalPeelingLine, AgeDefenseLine,VitalityLineκαιEyeCareLine.

 

 

Δήμη Ι. Κουλιστανίδου
Αισθητικός
Dpl Cidesco