Ρυτίδες εξαφάνισης ιστών υποστήριξης & Ρυτίδες φωτογήρανσης

Ρυτίδες εξαφάνισης ιστών υποστήριξης

Με το πέρασμα των χρόνων τα οστά του προσώπου, χάνουν όγκο και οπισθοχωρούν κάνοντας τον άνθρωπο να φαίνεται μεγαλύτερος.

69   68

Όταν συμβαίνει αυτό το δέρμα βουλιάζει προς τα μέσα διότι χάνονται οι ιστοί υποστήριξης του.

Οι κρόταφοι βουλιάζουν, τα μάγουλα βουλιάζουν και παρουσιάζουν ψιλές ρυτίδες.

Τα χείλη πέφτουν, ιδίως όταν πέσουν και τα δόντια του ατόμου. Πολλές φορές και σε νεαρά άτομα παρατηρούνται βαθιές ρυτίδες στα μάγουλα όταν βγάλουν ένα δόντι και δεν το αντικαταστήσουν.

Τα οστά της οφθαλμικής κοιλότητας σταδιακά διευρύνονται μεγεθύνοντας την. Λίγα χιλιοστόμετρα οστού λιγότερα, για τη στήριξη των μαλακών ιστών του προσώπου οδηγούν στην εμφάνιση του υπερβάλλοντος δέρματος γύρω από τα μάτια.

Παρόμοιες απώλειες όγκου συμβαίνουν στα οστά του μέσου προσώπου, όπως του φρυδιού, της μύτης και της άνω σιαγόνας. Η οστική απώλεια μειώνει τη γωνία της κάτω σιαγόνας και το περίγραμμα της εμφανίζεται λιγότερο καλοσχηματισμένο.

Μια ωραία δυνατή γραμμή στο σαγόνι αποτελεί σημείο νεότητας, αλλά με το πέρασμα των χρόνων η γωνία γίνεται περισσότερο αμβλεία.

Τα οστά του προσώπου αποτελούν τη ‘σκαλωσιά’ για τον ιστό και το δέρμα, η οστική απώλεια μπορεί να συμβάλει στην ‘πεσμένη’ εμφάνιση, εξηγεί ο Dr. Robert Shaw.

Στην έρευνα του Dr. Robert Shaw στο Πανεπιστήμιο του Rochester,με απεικονιστικές εξετάσεις στα οστά του προσώπου 120 αντρών και γυναικών 20 – 40 ετών, 41 – 64 και 65 και άνω, πιστοποιήθηκε ότι η περισσότερο έντονη οστική απώλεια στους άντρες συμβαίνει στην ηλικία των 65 ετών και άνω, ενώ η διαδικασία ξεκινά νωρίτερα στις γυναίκες.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στοπεριοδικό ‘Plastic and Reconstructive Surgery’, ο σκελετός του προσώπου της γυναίκας μεταξύ 41 και 64 ετών έμοιαζε πολύ διαφορετικός από αυτόν που είχε στην ηλικία των 20 έως 40 ετών.

Η οστική απώλεια βοηθά να εξηγηθεί το γιατί όταν κάνει κάποιος λίφτινγκ δεν φαίνεται σαν 20 ετών, δήλωσε ο Dr. Robert Shaw.

Ο Dr.Shaw δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να επαναφέρει ο γιατρός κάποιον στην εμφάνιση που είχε στην ηλικία των 20 ετών, αλλά η πρόσθεση όγκου στο πρόσωπο μπορεί να έχει αποτέλεσμα σε ορισμένους ασθενείς.

Αντιμετώπιση ρυτίδων εξαφάνισης ιστών υποστήριξης

Συστήνουμε αντικατάσταση των δοντιών που λείπουν, και εφαρμόζουμε στα κέντρα Αισθητικής ηλεκτροθεραπεία με ρεύματα φαραδικά, γαλβανοφαραδικά, διαδυναμικά, στα κινητικά σημεία των μυών του προσώπου, ώστε να αναπτυχθούν οι μύες αρκετά, με στόχο να καλυφθούν τα βαθουλώματα στα σημεία εξαφάνισης των ιστών υποστήριξης και το πρόβλημα να μειωθεί σημαντικά ή και να εξαλειφθεί. Μπορεί επίσης να εφαρμοστούν και θεραπείες με την μέθοδο των ενδοδερμικών εγχύσεων αλλά συνιστάται ενημέρωση σχετικά με τις αντενδείξεις.

Στο Face & Body Day Spa αντιμετωπίζουμε υπεύθυνα και με επιστημονικό τρόπο τις ρυτίδες εξαφάνισης ιστών υποστήριξης με τις εξής ειδικές περιποιήσεις και συνδυασμό θεραπειών ανάλογα με την κάθε περίπτωση και ποιότητα του δέρματος:

1         ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΣΥΣΦΙΞΗΣ – ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ

2         ΤΡΟΦΟΤΟΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ THERMO

3         HOT & COLD STONES FACIAL Spa MASSAGE

4     ΜΑΣΑΖ ΠΡΟΣΩΠΟΥ-ΜΑΤΙΩΝ-ΛΑΙΜΟΥ-ΝΤΕΚΟΛΤΕ ΜΕ ΤΟΝΩΤΙΚΑ-ΑΝΑΠΛΑΣΤΙΚΑ-ΣΥΣΦΙΚΤΙΚΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

5         ΒΑΘΙΑ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

6         ΜΙΚΡΟ-ΔΕΡΜΟΑΠΟΞΕΣΗ-ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ-ΜΑΤΙΩΝ-ΛΑΙΜΟΥ-ΝΤΕΚΟΛΤΕ

7         ΒΙΤΑΜΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΛΑΙΜΟΥ ΝΤΕΚΟΛΤΕ ΜΕ ΥΠΕΡΗΧΟ 3ης ΓΕΝΙΑΣ & ΙΟΝΤΟΦΟΡΕΣΗ

8         ΟΞΕΑ ΦΡΟΥΤΩΝ (ΑΛΦΑ-ΥΔΡΟΞΥ-ΟΞΕΑ) ΓΙΑ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ ΜΕ ΓΛΥΚΟΛΙΚΟ ΟΞΥ

9         ΚΥΤΤΑΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ FLASH LIFTING

10        HOT CHOCOLATE ANTI AGING FACIAL TREATMENT

11ΕΝΔΟΔΕΡΜΙΚΗΔΙΕΙΣΔΥΣΗΑΜΠΟΥΛΑΣ AQUATONALE ANTI AGING CONCENTRATE ΜΕΥΠΕΡΗΧΟΓΙΑΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣΥΣΦΙΞΗΑΝΤΙΡΥΤΙΔΙΚΗ & ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΗΔΡΑΣΗ

12        ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΜΥΙΚΟ LIFTING ΠΡΟΣΩΠΟΥΜΑΤΙΩΝΛΑΙΜΟΥ – FACIAL BUILT UP

Στο σπίτι συστήνουμε μιμογυμναστική και ειδικά προϊόντα περιποίησης των Εργαστηρίων AQUATONALE των σειρών Skin Care Essentials, Cellular Renewal Peeling Line, Age Defense Line, Vitality Line και Eye Care Line.

Ρυτίδες φωτογήρανσης

Οι ρυτίδες φωτογήρανσης δημιουργούνται στα ίδια σημεία με τις ρυτίδες γήρατος, ανεξαρτήτου ηλικίας, με τη διαφορά ότι έχουν πολύ μεγάλο βάθος και συνεπώς δυσκολότερη αντιμετώπιση.

70  71  72

Κύρια αιτία δημιουργίας των ρυτίδων φωτογήρανσης είναι η αλόγιστη και παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο χωρίς χρήση αντηλιακών καλλυντικών.

Οι επιδράσεις των υπεριωδών ακτινών στο δέρμα είναι γνωστές. Πέρα από τις θετικές επιδράσεις, όπως την ενεργοποίηση και την αίσθηση ζωντάνιας, ευαισθησία, καλύτερη αιμάτωση και τέλος την ζωτική σύνθεση της βιταμίνης D, γίνονται όλο και περισσότερες οι αναφορές των αρνητικών πλευρών τους, ιδιαίτερα της μακροπρόθεσμης επίδρασης των υπεριωδών ακτινών.

Το γήρας που προκαλεί το φως, δηλαδή οι υπεριώδεις ακτίνες, βρίσκεται τελευταία στο επίκεντρο της έρευνας.

Κατά το “υπεριώδες γήρας” δημιουργούνται αλλοιώσεις στους συνδετικούς ιστούς: οι δομές των ινών αλλάζουν, η ελαστίνη είναι αυξημένη σε ποσότητα, το κολλαγόνο όμως μειώνεται. Αυτό οδηγεί στη διαστολή και πιο χοντρή δομή του δέρματος, δημιουργούνται όλο και περισσότερες ρυτίδες και η ελαστικότητα χάνεται. Το δέρμα δεν είναι πλέον σε θέση να επανέρχεται στην προηγούμενη μορφή του – οι γιατροί αποκαλούν αυτό το φαινόμενο “μειωμένη ικανότητα επανασυστολής”.

Το πρόωρο γερασμένο δέρμα τραυματίζεται ευκολότερα και θεραπεύεται δυσκολότερα.
Επίσης στην επιδερμίδα βρίσκονται, μετά από μακροχρόνια έκθεση στον ήλιο, χαρακτηριστικές αλλοιώσεις, οι οποίες προκαλούνται κυρίως από την ακτινοβολία
UVB. Η επιδερμίδα λεπταίνει, η μελάγχρωση της αυξάνεται. Δημιουργούνται οι λεγόμενοι “λεκέδες του γήρατος”.

Αυξάνονται οι μικρορυτίδες, δημιουργείται βαθύτερη αυλάκωση των ήδη υπαρχόντων ρυτίδων, λευκά οζίδια και μαύρα στίγματα, λέπτυνση και χαλάρωση του δέρματος και διεύρυνση μικροαγγείων, πανάδες και τραχύτητα.

Αντιμετώπιση ρυτίδων φωτογήρανσης

Για την πρόληψη όλων αυτών των αναπόφευκτων βλαβών από το φως, πρέπει να προστατέψουμε το δέρμα από την επιρροή του φωτός και να υποστηρίξουμε τους αμυντικούς του μηχανισμούς. Αυτό δεν επιβάλλει μόνο την χρήση αντηλιακών σκευασμάτων, αλλά κυρίως την καθημερινή φροντίδα με τα Ιαματικά καλλυντικά προϊόντα AQUATONALE, τα οποία περιέχουν φίλτρο UVA και UVB και αντιοξειδωτικές ουσίες που δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες, όπως αντιοξειδωτικές και δυναμωτικές βιταμίνες για το δέρμα Α, C, Ε, F, Ω6 λιπαρά οξέα και Algae Extract Laminaria Ochroleuca, Algae Extract, MarineActive: Pelvetia Canaliculata Extract, Osmoprotector Hydrating* Active: Erythritol & Homarine HCl Complex DNA Gel Complex, Oyster Shell Extract (Ostrea), DNA Gel Complex, Macadamia Ternifolia Seed Oil Peg-8 Esters.

Στο Face & Body Day Spa αντιμετωπίζουμε υπεύθυνα και με επιστημονικό τρόπο τις ρυτίδες φωτογήρανσης με τις εξής ειδικές περιποιήσεις και συνδυασμό θεραπειών ανάλογα με την κάθε περίπτωση και ποιότητα του δέρματος:

1         ΟΞΕΑ ΦΡΟΥΤΩΝ (ΑΛΦΑ-ΥΔΡΟΞΥ-ΟΞΕΑ) ΓΙΑ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ ΜΕ ΓΛΥΚΟΛΙΚΟ ΟΞΥ

2         ΜΙΚΡΟ-ΔΕΡΜΟΑΠΟΞΕΣΗ-ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ-ΜΑΤΙΩΝ-ΛΑΙΜΟΥ-ΝΤΕΚΟΛΤΕ

3         ΤΡΟΦΟΤΟΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ THERMO

4         ΒΑΘΙΑ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

5         ΒΙΤΑΜΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΛΑΙΜΟΥ ΝΤΕΚΟΛΤΕ ΜΕ ΥΠΕΡΗΧΟ 3ης ΓΕΝΙΑΣ & ΙΟΝΤΟΦΟΡΕΣΗ

6         ΚΥΤΤΑΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ FLASH LIFTING

7         HOT CHOCOLATE ANTI AGING FACIAL TREATMENT

8         ΜΑΣΑΖ ΠΡΟΣΩΠΟΥ-ΜΑΤΙΩΝ-ΛΑΙΜΟΥ-ΝΤΕΚΟΛΤΕ ΜΕ ΤΟΝΩΤΙΚΑ-ΑΝΑΠΛΑΣΤΙΚΑ-ΣΥΣΦΙΚΤΙΚΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

9         HOT & COLD STONES FACIAL Spa MASSAGE

10     ΕΝΔΟΔΕΡΜΙΚΗΔΙΕΙΣΔΥΣΗΑΜΠΟΥΛΑΣ AQUATONALE ANTI AGING CONCENTRATE ΜΕΥΠΕΡΗΧΟΓΙΑΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣΥΣΦΙΞΗΑΝΤΙΡΥΤΙΔΙΚΗ & ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΗΔΡΑΣΗ

11     ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΜΥΙΚΟ LIFTING ΠΡΟΣΩΠΟΥΜΑΤΙΩΝΛΑΙΜΟΥ – FACIAL BUILT UP

 

Στο σπίτι συστήνουμε μόνιμη χρήση αντηλιακού Sun Block όλο το χρόνο και ειδικά προϊόντα περιποίησης των Εργαστηρίων AQUATONALE των σειρών Skin Care Essentials, Cellular Renewal Peeling Line, Age Defense Line, Vitality Line και Eye Care Line.

 

 

Δήμη Ι. Κουλιστανίδου
Αισθητικός
Dpl Cidesco